Written by 5:43 dop Sodobna umetnost Views: 74

Umetniške slike avtorja Vicente Romero Redondo

Vicente Romero Redondo umetniška slika

Vicente Romero Redondo (rojen leta 1956 v Madridu) je španski figuralni slikar in pedagog, najbolj znan po svojih pastelnih upodobitvah gracioznih deklet v romantičnem okolju, oblečenih v prefinjena oblačila.

Ker že vrsto let živi na obali Costa Brava, je njegov opus pohvaljen, ker izraža redko lepoto in spokojnost, hkrati pa se zgleduje po živahni svetlosti, ki je značilna za umetnost domačih mediteranskih mojstrov. Dela Romera Redonda so bila z odliko razstavljena prek meja v Evropi in drugod.

Za sebe je dejal naslednje;

“ Sem španski slikar, rojen leta 1956 v Madridu. Leta 1987 sem diplomiral iz kiparstva na Fakulteti za likovno umetnost San Fernando v Madridu. Tehniko oljnega slikarstva dolgujem akademski izobrazbi, čeprav vse bolj raziskujem pastel, ki se mi zdi bolj neposreden, spontan in daje priložnost za “neprekosljivo nežnost”. Pravzaprav je to že vrsto let medij, ki ga uporabljam najpogosteje. Pozneje pa sem se pri svojem delu spet vrnil k uporabi olja in tako ustvaril vzajemno bogatejši dialog med obema tehnikama. .od leta 1987 živim na obali Costa Brava, ki je za moj atelje svetel in miren prostor na Sredozemskem morju. ” Vicente Romero

(Visited 74 times, 1 visits today)

Last modified: 25 januarja, 2023

Close