Umetniške slike avtorja Tomasz Rut

Tomasz Rut umetnost Tomasz Rut umetnost

Tomasz Rut se je rodil leta 1961 in odraščal v Varšavi na Poljskem. Sin Tadeusza, olimpijskega športnika, in Wande, umetnice in učiteljice umetnosti, se je s svetom umetnosti seznanil že v zgodnjem otroštvu in pokazal izjemen talent, ki ga je prvič predstavil na samostojni razstavi v Varšavi pri rosnih enajstih letih.

Med formalnim študijem umetnosti je Tomasz obiskoval inštitut Pratt v Brooklynu v New Yorku, nato pa nadaljeval šolanje in se poglobljeno seznanil z zgodovino umetnosti, slikarskimi tehnikami in slogi na Akademiji za likovno umetnost v Varšavi, kjer je pridobil magisterij iz ohranjanja umetnosti.

Prvo službo mu je ponudila prestižna hiša Biltmore v Ashevillu v zvezni državi Severna Kolumbija, Rut pa je svoje znanje uporabil pri delu na zbirki posestva in pri številnih obsežnih projektih restavriranja poslikav za naročnike, kot so Smithsonian Institution in Ministrstvo za finance v Washingtonu, State House v Trentonu, NJ, Društvo za ohranjanje novogoriških starin v Bostonu, MA in Knjižnica štirih umetnosti v Palm Beachu na Floridi.