Written by 5:58 dop Sodobna umetnost Views: 46

Umetniške slike avtorja Tomasz Rut

Tomasz Rut, Umetniška slika, Umetnost

Ustvarjalni dosežki Tomasza Ruta, ki se že več kot tri desetletja ukvarja z umetniškim iskanjem odličnosti, so resnično osupljivi ter izjemni po obsegu in raznolikosti.

Poleg svojega glavnega sloga klasično navdihnjenih figurativnih umetnin, ki so vključene v vatikansko zbirko, objavljene v dveh retrospektivnih knjigah s trdimi platnicami in jih zbirajo številne znane osebnosti, se je Tomasz Rut posvetil številnim drugim umetniškim oblikam in dizajnom ter tako pokazal svojo neusahljivo strast do estetike na vseh področjih umetniškega izražanja.

Umetniška dela, ki jih Rut ustvarja v zadnjih letih, zajemajo najrazličnejše sloge in medije, ki razen realistične upodobitve niso ali pa so zelo malo podobni njegovim klasičnim podobam. Tak primer je igriva serija sanjskih živali “Bodi drugačen”, upodobljena v pastelu na papirju, ali pa z domiselnim naslovom “Classics United” v akvarelu na papirju, ki potrošniško kulturo sooča z odmevi antike.

Enak odmik od strogo klasičnega besednjaka je vedno znova izražen v vseh njegovih novih oljnih slikah, kjer Rut kaže resnično osupljiv arzenal različnih slogov, ki vključujejo popart, poprealizem, nadrealizem in hiperrealizem.

(Visited 46 times, 1 visits today)

Last modified: 25 januarja, 2023

Close