Written by 5:22 dop Sodobna umetnost Views: 42

Umetniške slike avtorice Julie Bell

Julie Bell umetniška slika

Julie Bell se je rodila v Beaumontu v Teksasu. Kot nekdanja tekmovalna bodybuilderka, ki je bila uvrščena na državno lestvico, je enako disciplinirana in intenzivna tudi v svoji umetniški karieri.

S poznavanjem anatomije je svojim podobam ljudi in živali vdahnila gracioznost in moč. V središču njenega dela so globoka radovednost in spoštovanje do sveta čustev.

Potem ko je leta 2001 njeno srce v rezervatu Lakota Wolf Preserve prevzela jata volkov, se je Julie posvetila tudi slikanju divjih živali. Z osvajanjem nagrad in razstavljanjem na razstavah po ZDA in Evropi si je pridobila mesto med najboljšimi slikarji divjih živali in vesterna. Na mednarodnem salonu Art Renewal Center leta 2014 je prejela 7 nagrad in dve nakupni nagradi, med drugim 1. in 3. mesto v kategoriji živali ter 1. mesto v kategoriji domišljijskega realizma.

Novembra 2015 je prejela spominsko nagrado za najboljšo izbiro Denise McCalla Memorial Top Choice Award, ki jo podeljuje Mountain Oyster Club. Center za obnovo umetnosti jo je imenoval za živečega mojstra, pred kratkim pa je bila povabljena, da razstavi svoje slike konj na povabljenem salonu Ameriške akademije za umetnost konj v povezavi z dirko Kentucky Derby.

(Visited 42 times, 1 visits today)

Last modified: 25 januarja, 2023

Close