Written by 7:36 dop Sodobna umetnost Views: 533

Umetniške slike avtorice Cecile Desserle

Cecile Desserle, Umetniška slika, Umetnost

Cecile Desserle je svoja prva dela realizirala pri 10 letih. Leta 1996 je svoj talent okrepila z obiskom izobraževanja za plastično umetnico na Sorboni, kar jo je pripeljalo do poučevanja plastične umetnosti.

Zvesta osebni etiki Cecile Desserle še naprej izpopolnjuje trdno, brezhibno tehniko, ki ji omogoča, da se prepusti improvizaciji in prisluhne svojim čutnim vzgibom, ki izražajo vse njeno življenje strastne ženske.

“ Za sliko so lahko sanje, srečanje z nekom, ki pritegne mojo pozornost, z nekom, ki ga občudujem. Abdellatif Kechiche, s katerim sem delala za “La vie d’Adèle”, je ujel ta magnetizem, ta način slikanja žensk, ki me privlačijo. To je včasih povezano z osvetlitvijo, skoraj kot ljubezen na prvi pogled: tilnik, pramen las, ki pada, pogled, način hoje… Bežen trenutek, ki buri mojo domišljijo in pripoveduje zgodbo. Ta čustvena obremenitev nato vodi mojo potezo s čopičem. Pregnan s tem videzom, čutim njeno kožo, njen dih… Ne vem, kam me bo ta ženska popeljala, ji začnem vdihovati življenje”. – Cecile Desserle

(Visited 533 times, 1 visits today)

Last modified: 22 januarja, 2023

Close