Predstavitev sodobnih umetnikov
Agnieszka Nienartowicz umetnost

Agnieszka Nienartowicz

Agnieszka Nienartowicz se je rodila leta 1991 v Jelenia Góra, majhnem mestu v Spodnji Šleziji na Poljskem. Slikarstvo je študirala na Akademiji lepih umetnosti v Gdansku, kjer je leta 2016 magistrirala.

Maja Borowicz nadrealizem

Maja Borowicz

Maja Borowicz, umetnica, ki se navdušuje nad industrijskim oblikovanjem in futuristično arhitekturo. Ustvarja realistične in nadrealistične podobe za slike, filme in ilustracije. Svet Maje Borowicz je po eni strani trdno zasidran v resničnosti, po drugi pa odpira doživetje, ki presega dogodek. Tako so slike prepojene z eksistencialno simboliko magičnega realizma, ki vključuje najgloblje in najgloblje izkušnje človeškega obstoja.

Boris Vallejo umetniška slika

Boris Vallejo

Boris se je rodil v Limi v Peruju, kjer je obiskoval Nacionalno šolo za likovno umetnost, leta 1964 pa se je preselil v Združene države Amerike. Od takrat je opravil veliko dela na področju fantazije, saj je delal za skoraj vse večje založbe z znanstveno fantastiko/fantazijo. Boris je ilustriral tudi ovitke albumov, embalaže za videoposnetke in oglase za kinematografe.

Charmaine Olivia Umetniška slika

Charmaine Olivia

Charmaine Olivia je umetnica samoukinja iz južne Kalifornije. Vzgojila sta jo duhovita starša, ki sta jo že pri štirih letih začela učiti joge in meditacije. Slikati je začela pri sedmih letih, kot profesionalna umetnica pa je začela delati pri 17.