Predstavitev sodobnih umetnikov
SoFreeSo graffiti

SoFreeSo

SoFreeSo je švicarska grafična oblikovalka in umetnica, ki se pri svojem delu osredotoča na upodabljanje občutljivosti s poetičnimi in ekspresivnimi obrazi. Mešanica portretov, metuljev in drugih elementov narave dobi metamorfni vidik, na pol poti med človekom, živaljo in barvo. Dela SoFreeSo že osvetljujejo ulice različnih držav po svetu.

Julie Bell fantazijska umetnost

Julie Bell

Julie Bell se je rodila v Beaumontu v Teksasu. Kot nekdanja tekmovalna bodybuilderka, ki je bila uvrščena na državno lestvico, je enako disciplinirana in intenzivna tudi v svoji umetniški karieri. S poznavanjem anatomije je svojim podobam ljudi in živali vdahnila gracioznost in moč. V središču njenega dela so globoka radovednost in spoštovanje do sveta čustev.

Vicente Romero Redondo umetnost

Vicente Romero Redondo

Vicente Romero Redondo (rojen leta 1956 v Madridu) je španski figuralni slikar in pedagog, najbolj znan po svojih pastelnih upodobitvah gracioznih deklet v romantičnem okolju, oblečenih v prefinjena oblačila. Ker že vrsto let živi na obali Costa Brava, je njegov opus pohvaljen, ker izraža redko lepoto in spokojnost, hkrati pa se zgleduje po živahni svetlosti, ki je značilna za umetnost domačih mediteranskih mojstrov. Dela Romera Redonda so bila z odliko razstavljena prek meja v Evropi in drugod.

Jeff Rowland sodobna umetnost

Jeff Rowland

Jeff Rowland, rojen v North Tyneside, Anglija (1964-2018). Jeff je bil znan po svojih oljnih slikah, prepojenih z dežjem, ki so nastajale več kot 30 let, in so združevale romantično vzdušje 50. letih prejšnjega stoletja z značilnim motivom dežja. Anonimni poljubljajoči se par na njegovih umetninah predstavlja občutek povezanosti. Jeffa Rowlanda je za umetniško ustvarjanje najprej navdihnil najbolj neverjeten vir; predvsem strast njegove babice do niza oljnih slik po številkah, ki jih je pogosto uporabljala, ko je bil še mladenič.

Leonid Afremov sodobna umetnost

Leonid Afremov

Leonid Afremov (rojen 12. julija 1955 v Vitebsku, Belorusija – umrl 19. avgusta 2019 , Playa Del Carmen, Quintana Roo, Mehika) je bil rusko-izraelski moderni impresionistični umetnik, ki je ustvarjal predvsem s paletnim nožem in olji. Razvil je svojo edinstveno tehniko in slog, ki sta nezamenljiva in ju ni mogoče zamenjati z drugimi umetniki. Afremov je znan predvsem kot samopredstavljajoči se umetnik, ki je svoja dela promoviral in prodaja izključno prek spleta, z zelo malo razstavami ter sodelovanjem trgovcev in galerij.

Tina Spratt figurativna umetnost

Tina Spratt

Tina Spratt je najbolj znana po svojih slikah ženske figure v oljni ali pastelni tehniki, na katerih so njene osebe pogosto zatopljene vase ali obkrožene s fascinantnimi teksturami neštetih tkanin. ” V svojih delih me je vedno privlačila ženska figura,” je dejala, “in upam, da bom poustvarila lepoto in celovitost preproste, vsakdanje intimnosti.” Sprattova trenutno živi v Somersetu v Angliji in je na univerzi v Wolverhamptonu študirala dodiplomski študij ilustracije. Trikrat je bila finalistka prestižnega mednarodnega tekmovanja ARC Salon, leta 2018 pa je prejela tudi “častno omembo”; letos bo že drugič sodelovala na gostujoči razstavi Live Arc Salon.

Fabian Perez sodobna umetnost

Fabian Perez

Figurativne slike Fabiana Pereza. Po njegovem mnenju je namen umetnosti ohranjanje lepote. “Za to si vedno prizadevam. Bog je ustvaril svet in ga okrasil s čudesi narave. Mislim, da je naloga umetnika, da ga krasi s svojim delom.” Fabian Perez se je rodil leta 1967 v Buenos Airesu v Argentini in imel težko otroštvo. Njegov oče je bil lastnik bordelov in nočnih klubov, ki so bili nezakoniti. Bil je tudi hazarder. Fabian se še danes spominja, da je policija prihajala na njihov dom in iskala njegovega očeta, ki je skušal pobegniti skozi zadnja vrata.

Nicholas Hely Hutchinson

Nicholas Hely Hutchinson

Nicholas Hely Hutchinson, rojen leta 1955, je študiral na umetniški šoli St. Martins School of Art in Bristolski politehniki (likovna umetnost) v Angliji. Od svoje prve samostojne razstave leta 1984 Nicholas stalno razstavljal v Londonu, Dublinu in Hongkongu. Njegove slike so vedno bolj iskane in so zdaj v številnih zasebnih in podjetniških zbirkah.

Jim Warren

Jim Warren

Jim Warren je začel slikati in prodajati svoje umetnine v srednji šoli pred več kot 40 leti. Zdaj velja za “živo legendo sveta umetnosti” in še naprej ustvarja svoj edinstveni slog umetnosti, ki ga vidijo po vsem svetu.

Pascal Chove

Pascal Chove

Pascal Chôve se je rodil leta 1963. Študiral je slikarstvo na šoli uporabnih umetnosti Ecole des Arts Appliques Duperre v Parizu in diplomiral iz kiparstva na Ecole des Arts Appliques.