Oblikovanje vizitk

Oblikovanje - Izdelava Vizitk

Oblikovanje vizitk vseh dimenzij

Vizitke so nepogrešljiv del poslovnega sveta, saj predstavljajo vas in vaše podjetje. Kvalitetno grafično oblikovanje vizitke je zato ključno, saj lahko pusti izjemno močan prvi vtis na vaše potencialne stranke.

Za vas lahko poskrbim, da boste imeli vizitko, ki ne bo le lepo oblikovana, ampak bo tudi izstopala med množico drugih.

Vsebina na vizitkah

Vizitka običajno vsebuje ime dajalca, ime podjetja ali projekta (običajno z logotipom) in kontaktne podatke, kot so naslovi ulic, telefonske številke, številka faksa, elektronski naslovi in spletna stran. Pred pojavom elektronskih komunikacij so lahko vizitke vsebovale tudi podatke o teleksu. Zdaj lahko vključujejo naslove družbenih medijev, kot so Facebook, LinkedIn in Twitter.

Popravki in zasnove

Osnovno oblikovanje vizitke vsebuje štiri popravke in tri začetne zasnove, kar v povprečju zadostuje za uspešno oblikovanje vizitke. Ko je vizitka končana, prejmete digitalne, tiskane, spletne datoteke (RGB, CMYK, PNG, JPEG, PDF) in Adobe PSD datoteko.

Oblikovanje-Izdelava Vizitk

Zgodovina vizitk

Čeprav se nam danes vizitke zdijo samoumevne, imajo pravzaprav dolgo in bogato zgodovino, ki sega več sto let nazaj. Če razmišljate o izdelavi vizitke, si vzemite nekaj minut in izvedite nekaj več o teh priročnih zgodovinskih poslovnih pripomočkih.

Vizitke za obiske

V 15. stoletju so se na Kitajskem vizitke uporabljale za sporočanje, da namerava imetnik obiskati neko osebo ali gospodinjstvo. Kartice so bile puščene na vratih pomembnega naslova, da se je prebivalec lahko odločil, ali želi dovoliti srečanje ali ne. Te prve vizitke so izvor današnjih vizitk in eno prvih učinkovitih orodij za samopromocijo.

Vizitke iz 17. stoletja

V 17. stoletju se je v Evropi uporaba vizitk hitro povečala. Gospodje so s svojimi karticami navezovali stike z damami, pri čemer so se držali strogega bontona, ko so kartico predložili gospodinjstvu in ko so čakali na odgovor. V tem obdobju so bile vizitke tako pomembne, da je bil lahko položaj posameznika v družbi odvisen od moči njegove vizitke. Slabo izdelana ali oblikovana vizitka bi lahko pomenila katastrofo za tistega, ki jo je imel, medtem ko bi mu duhovite in dobro oblikovane vizitke lahko pomagale pri vzpenjanju po družbeni lestvici.

18.-19. stoletje

V poznem 18. in 19. stoletju so se vizitke začele spreminjati v samopromocijska orodja, ki jih poznamo danes. Izdelane so bile v tehnikah rezanja v les in tiskanja, začele so se množično proizvajati in podjetjem omogočile, da potencialnim strankam, kupcem in sodelavcem posredujejo svoje kontaktne podatke. Ko je industrijska revolucija dosegla svoj vrhunec, se je strogi bonton pri razdeljevanju vizitk sprostil, kar je podjetjem olajšalo širjenje njihovega imena.

(Visited 186 times, 1 visits today)

Last modified: 3 aprila, 2023

Comments are closed.

Close