O Meni

O meni - graphica.si

Nekaj O Meni

Želite ustvariti edinstveno podobo za svoje podjetje? Sem kreativni oblikovalec, ki lahko vaše ideje spremeni v resničnost. Moja strast do umetnosti se je začela že v osnovni šoli, kjer sem risal portrete in grafitne umetnine. Z razvojem tehnologije pa sem prešel na računalniško oblikovanje in se osredotočil na ustvarjanje unikatnih logotipov, tiskovin in drugih materialov za podjetja, zagonska podjetja in ustanove. Z veseljem bi sodeloval z vami, da bi ustvaril vizualno privlačno in funkcionalno podobo za vašo blagovno znamko. Skupaj bomo našli pravo ravnovesje med različnimi slogi, da bo vaša podoba izstopala med konkurenco. Neomejene možnosti oblikovanja so na voljo, da bi uresničili vaše ideje in cilje.

Po želji

Na spletnem mestu Graphica.si lahko najdete tudi številne sodobne tradicionalne umetnike, običajno iz žanrov nadrealizma, realizma, figurativne in fantazijske umetnosti.

Če ste tradicionalni umetnik in želite, da vam predstavim vaša dela in kratko biografijo, je tukaj nekaj smernic za predstavitev novih umetnikov:

  • Umetnost je ustvarjena tradicionalno in ne digitalno. Prav tako ne gre za fotografijo.
  • Umetnost in žanr: realizem, figurativna umetnost, nadrealistična ali fantazijska umetnost.
  • Na voljo so slike vaših del, velike vsaj 1000 slikovnih pik.
GRAPHICA.SI-GRAFIČNO OBLIKOVANJE

Grafična Umetnost

Tehnološki izumi so skozi zgodovino zaznamovali razvoj grafične umetnosti. Egipčani so 2500 let pred našim štetjem uporabljali grafične simbole za sporočanje svojih misli v pisni obliki, znani kot hieroglifi. Egipčani so pisali in ilustrirali pripovedi na zvitke papirusa, da bi zgodbe in umetnost delili z drugimi. V srednjem veku so pisarji ročno prepisovali vsako posamezno stran rokopisov, da bi ohranili njihove svete nauke. Pisarji so pustili označene dele strani, ki so bili na voljo umetnikom za vstavljanje risb in okraskov.

Kaj je sodobna umetnost?

Sodobna umetnost, ki pomeni “umetnost današnjega časa”, v širšem smislu vključuje umetniška dela, nastala konec 20. in v začetku 21. stoletja. Na splošno opredeljuje umetnost, nastalo po gibanju moderne umetnosti do danes. Vendar sodobna umetnina ni le umetnost, ki je nastala v določenem časovnem okviru. Ta zvrst umetnosti ima svoj pristop ali slog, ki jo razlikuje od drugih.

Kljub temu je ta slog umetnosti težko opredeliti, saj vključuje tako raznolikost. Nekateri trdijo, da je osnovni pristop in cilj moderne umetnosti izzivanje same narave umetniškega dela. Prav tako lahko gledalca spodbudi, da se vpraša, kaj je tisto, kar opredeljuje umetnost. Zato ta umetniški slog ni posebej enoten in ga je morda težje natančno opisati kot katero koli drugo umetniško zvrst. Poleg tega obstaja več pomembnih razlogov, zakaj je sodobna umetnost pomembna za družbo, saj je na primer sredstvo za izražanje samega sebe in način za podajanje družbenih in kulturnih komentarjev.

Kakšen je slog sodobne umetnosti?

Pri obravnavi sodobne umetnosti je težko opredeliti ali opisati en sam skupni slog. Umetniki se svojega dela lotevajo na različne načine. Za izražanje najrazličnejših konceptov, tem in vsebin se lahko uporabljajo različni mediji in materiali.

Medtem ko so na umetnike v preteklosti pogosto vplivali religija, mitologija in zahteve njihovih plačilnih mecenov, lahko današnje umetnike navdihuje veliko več, delo pa pogosto nastane iz njihovih lastnih interesov ali izražanja samega sebe. Pogosto lahko delo odraža njihovo lastno kulturo, vključno s trenutnim političnim ozračjem in priljubljenimi trendi. Ker pa lahko umetniki veliko potujejo in vključujejo veliko več kot le tisto, kar vidijo v svojem neposrednem svetu, je umetnost vse bolj globalna in raznolika v svojih temah.

V nasprotju z drugimi umetniškimi šolami ta umetniška šola nima enega samega objektivnega stališča. Namesto tega je večplastna. Dela pogosto odražajo umetnika in tako odražajo veliko raznolikost perspektiv. Zaradi tega je sodobna umetnost kompleksna raziskava današnjega življenja. Skupne teme, ki se lahko obravnavajo, so: identiteta, telo, tehnologija, globalizacija, migracije, družba, kultura, spomin, minevanje časa in umetniška kritika družbenopolitičnih institucij.

(Visited 121 times, 1 visits today)

Last modified: 3 aprila, 2023

Comments are closed.

Close