Written by 12:27 pop Sodobna umetnost Views: 82

Jim Warren | Nadrealistična Umetnost

Jim Warren umetnost

Jim Warren je začel slikati in prodajati svoje umetnine v srednji šoli pred več kot 40 leti. Zdaj velja za “živo legendo sveta umetnosti” in še naprej ustvarja svoj edinstveni slog umetnosti, ki ga vidijo po vsem svetu.

Za svoj talent je leta 1975 na svoji prvi umetniški razstavi prejel nagrado za prvo mesto. Kmalu zatem je začel slikati ilustracije za knjige, filme in ovitke plošč, med katerimi je najbolj izstopala leta 1981 z grammyjem nagrajena naslovnica plošče Boba Segerja “Against the Wind”. Kasneje je Jim ustvaril umetnine za Alice Cooperja, Princea, avtorje Clivea Barkerja, Robina Cooka in številne druge. Risati je začel z dvema letoma in z risanjem nadaljeval v srednji in višji šoli. V srednji šoli je Jim razmišljal o vseh običajnih poklicnih možnostih – umetnik, čarovnik in rock zvezda, vendar se je šele leta 1967 odločil, da bo postal umetnik, in to “bogat in slaven”.

V osemdesetih letih je Jim uresničil srednješolske sanje o slikanju naslovnic albumov in naslikal na stotine ilustracij za revije, filmskih plakatov, naslovnic knjig in zlasti naslovnic albumov za zvezde, kot so Alice Cooper, Prince in Bob Seger; slednji je prejel nagrado grammy za najboljši ovitek albuma za naslovnico Segerjevega albuma “Against the Wind”, ki je dosegel prvo mesto na lestvici Billboard 200.

(Visited 82 times, 1 visits today)

Last modified: 18 februarja, 2022

Close